Lunds SK

Referat: AIF Barrikaden - Lunds SK

Startelva: Filip – Stefan, Marius, Ghafur, Krekula – Oskar, Patrik, Shershah, Ali Y – Kaim, Mathias K

Avbytare var:
Martin som kom in som innermittfältare efter en dryg halvtimme och spelade i den positionen matchen ut.

Hamuda som kom in som vänster yttermittfältare, en position han sedan spelade i matchen ut.

Motaz som kom in som anfallare efter en dryg halvtimme och sedan spelade i den positionen tills det återstod en dryg kvart då han blev utbytt.

Mortada som likaledes kom in som anfallare efter en dryg halvtimme men i hans fall spelade tills det återstod drygt 10 min innan han blev utbytt.

Matchen utvecklade sig snabbt till en mycket bra sådan med många fina anfallskombinationer med bra bolltempo från båda lagen och redan i den 1:a minuten skapade Lunds SK ( i fortsättningen kallat LSK) en skaplig målchans. Det skulle också bli LSK som tog ledningen med kvarten spelad på nick på ett välavvägt inlägg över alla inklusive Filip.

I den 19:e min hade vi ett av de finast uppbyggda anfallen på länge oavsett om det gällt A- eller B-lag när hela 8 av våra spelare på rad haft bollen i sin ägo innan anfallet avslutades med ett mycket välplacerat långskott av Shershah som LSK-målvakten förvånansvärt nog mycket skickligt lyckades rädda.

Lagen bytte därefter chanser med varandra för en tid. Den farligaste hade LSK med ett stolpskott ur ett fullständigt rent friläge i den 25:e min. I den 31:a min hade man ett anfall som i finess nästan kunde jämföra sig med vårt ovannämnda där Filip på avslutet precis som deras målvakt gjorde en jättefin räddning till en resultatlös hörna. Bara en minut före paus utökade sedan LSK på sin ledning till 2-0 efter en fin djupledsboll till en perfekt löpande anfallare som gjorde ett distinkt avslut.

Efter paus fick vi snabbt kontakt igen målmässigt när Hamuda tre minuter in i halvleken stressar en av deras backar så att denne tvingades försöka rensa undan men inte bättre än att bollen hamnade på armen hos en medspelare (eller var det möjligen han själv som på något sätt fick den på armen?) så att vi fick straff. Vi har ju numera ett stort antal säkra straffskyttar. Förutom Jonas och Patrik som över huvud taget aldrig missat en straff för oss trots att de lagt otaliga har vi också Oskar som inte skjutit lika många men jag inte heller kan minnas ha missat. Alla tre använder olika taktiker och Oskars har varit att gå mer på kraft än de två andra och den här gången satt bollen lika hårt som otagbart i krysset. Målvakten gick rätt men var ändå chanslös.

Trots att matchen med undantag för vissa kortare perioder fördes i högt tempo mattades inget av lagen. LSK spelade inte särskilt utstuderat på att slå vakt om sin ledning och efter ett missat friläge i den 65:e min satte de 3-1 på ett långskott med hög bana som dalade ner via ribba (och stolpe?) och in bakom Filip.

I det här läget såg det ut som att det skulle bli väldigt svårt för oss att rädda någon poäng eftersom de, trots sin i de flesta fall ringa ålder, kändes lite för rutinerade och för säkra med bollen för att tappa en tvåmålsledning med så kort tid kvar av matchen. Vi visade dock mycket god moral och gav aldrig upp vilket skulle visa sig ge resultat.

Den sista kvarten skulle bli lika händelserik som spännande och det ända in på mållinjen. I den 75:e min nickade Martin in en som vanligt bra slagen frispark från Shershah och därmed var det reducerat. Några min senare hade vi ytterligare två superchanser till kvittering. Vid det ena tillfället misslyckades en av våra spelare på något märkligt sätt med att få in bollen trots att han fick träff på den där han befann sig på själva mållinjen. Vid det andra sköt Oskar ett skott mot krysset där deras målvakt i sin annars något okonventionella stil gjorde ännu en riktig prakträddning.

Utdelningen på vår starka slutforcering skulle dock komma. Ovannämnda räddning resulterade nämligen i en hörna och den slogs av Shershah och det blev ett rent da capo på förra målet när Martin från nästan samma punkt som förra gången på nytt nickade i mål.

Men inte var det slut med dramatiken i och med detta! I den 89:e min hade de en boll som för någon sekund låg fri men stilla på mållinjen innan Filip knep den precis framför ett motståndarben. Men inte ens det skulle bli slutet på målchansparaden. På övertid slog Shershah än en gång en välavvägd frispark som dock nickades tätt utanför ur en helt fri position nära målet.

Jaha mycket beröm blev det men det var också en mycket välspelad och sevärd match, inte minst med tanke på att det handlade om en B-lagsmatch och att planen var blöt efter ett kraftigt regn under en halvtimme precis innan matchen. LSK hade på samtliga händer en mycket bra bollbehandling och var trygga med bollen och dessutom stack ett par av dem ut ordentligt med sin flyfotighet (finns det ordet?:)). De verkade dessutom ha sina roller väldigt klara för sig vilket antagligen berodde på att de hade ett mera samspelt lag än vi som ofta tvingas byta stora delar av laget från match till match. Även om vi kanske var aningen sämre (mindre bra) i dessa avseenden än LSK var också vi mycket bra och vi var bättre i luften och på fasta situationer så resultatet kändes rättvist.

Till sist bör kanske nämnas att en mycket bra domarinsats, av den vad vi kunde förstå relativt orutinerade Joel Engström, också bidrog till det positiva helhetsintrycket av matchen.

Statistik: Hörnor: 6-4 Avslut på mål: 11-11 Avslut utanför: 7-7